accorderen-Studytube.jpg

3 Voordelen van een accorderingsroute in een Learning Management Systeem

Een accorderingsroute in een Learning Management Systeem (LMS) helpt bij het verminderen van administratieve rompslomp. Belangrijk daarbij is dat een accorderingsroute op verschillende manieren wordt ingericht. Zo is het mogelijk om de verantwoordelijkheid van goedkeuringen voor opleidingsaanvragen bij meerdere personen neer te leggen of de goedkeuring door Learning & Development (L&D) te laten doen. Maar hoe verbxrdelen van een accorderingsroute in een LMS. 

  1. Alle opleidingen eenvoudig beheren via één systeem

In het LMS worden online, klassikale en blended trainingen aangeboden waar medewerkers uit kiezen en hun leidinggevenden goed- of afkeuring voor geven. Het voordeel hiervan is dat de administratie van alle trainingen via één systeem wordt beheerd. Dit betekent dat medewerkers op een gebruikersvriendelijke manier verschillende vormen van leren wordt aangeboden. De administratie van het inschrijven voor trainingen en het monitoren van de voortgang wordt met een LMS makkelijker gemaakt. Zo is te zien wat de huidige status is van een aanvraag. Bijvoorbeeld: heeft een leidinggevende de aanvraag van een medewerker gezien en reeds goedgekeurd? L&D stuurt hiermee op het groter geheel en neemt de rol aan van beheerder van het systeem.

  1. Automatische notificaties en herinneringen houdt de opleidingsadministratie actueel

Het LMS leent zich voor het automatisch genereren van notificaties en herinneringen. Denk aan een melding wanneer een opleidingsverzoek door de leidinggevende is goedgekeurd of afgewezen. Daarnaast kan een termijn ingesteld worden voor het besteden van een persoonlijk opleidingsbudget. Wanneer het einde van het te besteden opleidingsbudget nadert, krijgt de medewerker een melding in zijn mailbox. L&D maakt op deze manier de medewerker bewust van zijn persoonlijke opleidingsbudget en het besteden daarvan.

  1. Direct inzicht in budgetconsequenties bij iedere accorderingsbeslissing

Naast het goed- of afkeuren van opleidingsverzoeken biedt het LMS de mogelijkheid om budgetten toe te voegen. Het LMS helpt bij het vergelijken van actuele kosten met de begroting van de organisatie. Zo rekent het systeem automatisch uit wat de uitgaven zijn en hoeveel budget er overblijft per medewerker. L&D heeft hiermee direct inzicht in budgetconsequenties bij iedere accorderingsbeslissing. Het accorderen en budgetteren van trainingen kan zowel per training als in één geheel worden gemanaged.

Beantwoord de toenemende vraag naar een gebruiksvriendelijk leersysteem

De toenemende vraag naar leren, ontwikkeling en data-gedreven leersystemen gaat in de toekomst een steeds grotere rol spelen. Effectief en kostenefficiënt leren staat centraal en een optimaal beheer van het opleidingsbudget is gewenst. Het creëren van een accorderingsroute in een LMS helpt bij het optimaliseren van de administratie en het besparen van kostbare tijd. Een LMS dient als een gebruiksvriendelijk systeem waarin het trainingsaanbod, het accorderen en budgetteren van het opleidingsbudget gemakkelijk wordt geregeld.

Wil je meer weten over het opleidingsbudget beheren via een Learning Management Systeem? Lees dan eens onze blog 3 Voordelen van een accorderingsroute in een Learning Management Systeem  

Benieuwd naar de andere functionaliteiten van een LMS? Download dan onze checklist en vindt ze allemaal op een rij.

L&D Monitor 2024: Leren in eigen tijd of tijd van de baas?

50% van werkgevers verwacht dat je leert in eigen tijd, maar medewerkers zien dat anders. Ontdek in de L&D Monitor 2024 de kloof tussen verwachtingen en de realiteit en hoe AI leren persoonlijker en effectiever maakt. Bereid je voor op de toekomst van leren.

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.