medewerker op zoek naar een auteurstool

De beste auteurstool voor jouw organisatie: 10 krachtige tools op een rij

Het ontwikkelen van je medewerkers is van levensbelang voor je organisatie. Het is hierbij van belang dat zij de meest relevante leercontent tot hun beschikking hebben. Om snel veranderende branches en functies bij te houden is het verstandig om zelf leercontent te maken met behulp van een auteurstool. Wat een auteurstool is, welke voordelen het heeft en hoe je de juiste auteurstool voor jouw organisatie selecteert lees je hier.

Wat is een auteurstool?

Een auteurstool is software waarmee je gemakkelijk e-learnings, online trainingen of microlearnings maakt. Het is eigenlijk een soort van bouwpakket, waarin je verschillende elementen kan samenvoegen tot één training. Met een auteurstool kan je bijvoorbeeld eenvoudig tekst, afbeeldingen en video's toevoegen aan je training, zonder dat je daarvoor technische kennis nodig hebt.

Welke voordelen heeft een auteurstool?

Het gebruik van een auteurstool heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het een eenvoudige manier om zelf professionele online trainingen te maken zonder dat je daarvoor technische kennis nodig hebt. Hierdoor kan je als organisatie geld besparen op het inhuren van externe experts. Daarnaast bespaar je kostbare tijd doordat je geen, of minder, fysieke trainingen hoeft te geven. Alles staat namelijk digitaal klaar.

Ook kan je de trainingen makkelijk aanpassen en updaten, waardoor de kennis van de medewerker altijd up-to-date is en je kan inspelen op veranderingen in de organisatie of op de markt. Je kan de trainingen ook op maat maken voor verschillende doelgroepen, zodat iedereen de juiste informatie krijgt die nodig is om zijn of haar werk goed te kunnen uitvoeren.

Tot slot biedt een auteurstool vaak ook analysemogelijkheden, zodat je inzicht krijgt in de voortgang en resultaten van de trainingen, waardoor je de effectiviteit ervan kan verbeteren.

Welke functies?

Een goede auteurstool biedt verschillende handige functies waarmee je boeiende trainingen kunt maken. Enkele van deze functies zijn bijvoorbeeld:

 • Een gebruiksvriendelijke interface die het ontwerpen van trainingen gemakkelijk maakt.
 • Interactieve elementen zoals quizzen, video's, afbeeldingen en meer om de leerervaring te verbeteren.
 • Sjablonen waarmee je de lay-out en structuur van je trainingen consistent kunt houden.
 • Een functie om de voortgang van deelnemers bij te houden en te zien hoe effectief je trainingen zijn.
 • Mogelijkheid tot het integreren van je trainingen met je Learning Management System (LMS).
 • Een functie waarmee je automatisch certificaten kunt genereren voor deelnemers die de training hebben voltooid.
 • Een preview functie waarmee je de training kunt bekijken voordat je deze publiceert.

Er zijn nog veel meer functies beschikbaar, maar het is belangrijk om een auteurstool te kiezen die aan jouw specifieke behoeften voldoet en die je helpt om jouw trainingen naar een hoger niveau te tillen.

Hoe kies je de juiste auteurstool voor jouw organisatie?

Het kiezen van de juiste auteurstool kan soms lastig zijn, omdat er veel verschillende opties zijn. Om de beste keuze te maken, is het belangrijk om eerst te kijken naar de behoeften van jouw organisatie en welke functies en mogelijkheden je precies nodig hebt.

Hier een aantal factoren waar je rekening mee moet houden:

 • Functionaliteiten: bepaal welke functies en mogelijkheden nodig zijn om de e-learning trainingen te creëren die je wilt maken.
 • Gebruiksvriendelijkheid: let op of de auteurstool gebruiksvriendelijk is en of je er makkelijk mee kan werken zonder technische kennis.
 • Reviews: lees de reviews en ervaringen van andere gebruikers en kijk of zij tevreden zijn over de auteurstool en of het goed aansluit bij hun organisatie.
 • Prijs: let op de prijs en welke abonnementen of pakketten er beschikbaar zijn, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.
 • Ondersteuning: kijk naar welke ondersteuning de auteurstool biedt, bijvoorbeeld of er een helpdesk beschikbaar is of dat er online tutorials zijn.
 • Integratie: bekijk of de auteurstool integreert met andere software die je al gebruikt, zoals een LMS-systeem.
 • Proefversie: probeer een demo of proefversie uit, zodat je zelf kan ervaren of de auteurstool goed bij jouw organisatie past.

Een greep uit het aanbod

Hieronder vind je een lijst met zeven verschillende auteurstools, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Of je nu op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke interface, geavanceerde functies of integraties met andere software, er is vast een auteurstool die bij jou en jouw organisatie past.

1. Easygenerator auteurstool:

De Easygenerator auteurstool is zeer geschikt voor beginners omdat het gebruik maakt van een intuïtieve drag-and-drop interface. Het biedt ook de mogelijkheid om content te delen met anderen om samen te werken aan trainingen.

2. Articulate Storyline:

Articulate Storyline heeft een grote community van gebruikers en biedt veel online tutorials en trainingen om je te helpen aan de slag te gaan. Het heeft ook een zeer uitgebreide set van functies, waardoor het geschikt is voor zeer geavanceerde trainingen.

3. Studytube

Met het leerplatform van Studytube heb je ook toegang tot onze auteurstool. Naast een gebruiksvriendelijke interface biedt de tool van Studytube ook de mogelijkheid om video's, afbeeldingen en documenten in je training te integreren. Bovendien biedt het de mogelijkheid om content te personaliseren op basis van de behoeften van individuele leerlingen.

4. H5P

H5P is een open-source auteurstool waarmee je interactieve content kunt maken, zoals quizzes, presentaties, games en video's. Het biedt een breed scala aan sjablonen en functionaliteiten die je kunt aanpassen aan je specifieke behoeften.

5. Rise

Rise is een auteurstool van Articulate 360, waarmee je responsieve en mobielvriendelijke trainingen kunt maken. Met Rise kun je snel en gemakkelijk verschillende soorten inhoud maken, waaronder quizzen, interactieve scenario's en multimedia.

6. Hihaho

Hihaho is een cloudgebaseerde auteurstool die zich richt op interactieve video's. Hiermee kun je verschillende elementen toevoegen aan je video's, zoals hotspots, pop-ups, quizzen en feedbackmogelijkheden, waardoor je de kijker meer betrekt bij de inhoud. Hihaho is zeer gebruiksvriendelijk en vereist geen programmeerkennis.

7. Adobe Captivate

Adobe Captivate biedt de mogelijkheid om virtual en augmented reality te integreren in je trainingen. Het heeft ook een ingebouwde analyse tool waarmee je de voortgang van je leerlingen kunt volgen.

8. Lectora Inspire

Lectora Inspire biedt de mogelijkheid om responsive design trainingen te maken, wat betekent dat de trainingen automatisch worden aangepast aan de grootte van het scherm van de leerling. Het biedt ook een uitgebreide set van functies en integraties met andere software.

9. Elucidat

Elucidat heeft een zeer intuïtieve drag-and-drop interface en biedt de mogelijkheid om je trainingen te lokaliseren voor verschillende talen en regio's. Het heeft ook een ingebouwde analyse tool waarmee je de prestaties van je leerlingen kunt volgen.

10. Gomo Learning

Gomo Learning is speciaal ontworpen voor mobiele trainingen en biedt de mogelijkheid om je trainingen offline te gebruiken. Het biedt ook een eenvoudige drag-and-drop interface en integratie met andere software zoals Slack en Salesforce.

Het kiezen van de juiste auteurstool kan een grote impact hebben op de kwaliteit van je trainingen en het leerproces van je medewerkers. Door rekening te houden met factoren als budget, gebruiksvriendelijkheid, functies en integraties, kun je de juiste auteurstool kiezen die het beste past bij de behoeften van jou en jouw organisatie.

L&D Monitor 2024: Leren in eigen tijd of tijd van de baas?

50% van werkgevers verwacht dat je leert in eigen tijd, maar medewerkers zien dat anders. Ontdek in de L&D Monitor 2024 de kloof tussen verwachtingen en de realiteit en hoe AI leren persoonlijker en effectiever maakt. Bereid je voor op de toekomst van leren.

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.