NL Leert Door

Een succesvolle sollicitatie dankzij het 'NL Leert Door'-traject

Al meer dan 20.000 mensen hebben ontdekt wat hun talenten, carrièrekansen en drijfveren zijn dankzij het gratis loopbaanadvies van de "NL Leert Door"- campagne. De campagne krijgt vanaf 1 december een vervolg, en ook nu kan Studytube je helpen bij de aanvraag! Twijfel je nog? Lees dan het verhaal van Tony, die dankzij het traject inzicht verkreeg in zijn competenties en succesvol solliciteerde naar een baan in een andere branche.

Lovende reacties

De reacties op de campagne zijn lovend en verschillende mensen zijn geholpen in hun zoektocht naar hun passie en vaardigheden. Iris van Heesch, oprichtster en trainer van Handstand, één van de coaches waar we mee samenwerken, benadrukt de impact van het traject: "Doordat je als coach met een frisse blik naar de situatie kijkt, ben je in staat te begeleiden waar nodig met aandacht voor jou en jouw doelen."

Het loopbaanadviestraject bestaat uit een arbeidsmarktscan, coaching en een ontwikkelplan met een interesse- en competentielijst.

Meer inzicht

Tony van Dijk kreeg een mailtje over de "NL Leert Door"-campagne via zijn werk. "Mocht ik dat mailtje niet gezien hebben, had ik er nooit aan gedacht me aan te melden voor loopbaanadvies," aldus Tony. Hij had geen duidelijk doel voor ogen, maar kwam er in de coachingsessies al snel achter dat hij meer inzicht wilde verkrijgen in wie hij echt is en wat hij leuk vindt.

"In het traject ga je aan de slag met een professional, een mooi moment om te bekijken wat het je kan brengen. We maakte samen een mindmap met mijn positieve eigenschappen en dingen waar ik blij van word."

Zelfzeker en vol vertrouwen

Het heeft Tony zelfverzekerder gemaakt en vertrouwen gegeven in de sollicitatieprocedure. "Ik kon duidelijk verwoorden wie ik ben en wat ik het bedrijf te bieden heb." Tony solliciteerde bij een nieuwe werkgever en werd aangenomen. Hij is nog steeds werkzaam in het facilitair management, maar nu voor de zorg.

Ontvang ook gratis coaching

De "NL Leert Door"-campagne gaat op 1 december weer van start. Wil jij ook gratis persoonlijk loopbaanadvies? De Rijksoverheid stelt budget beschikbaar zodat je meer inzicht kunt verwerven in je vaardigheden, motivatie en het beroep dat daarbij past. Die waardevolle kennis maakt het eenvoudiger om te gaan met de ingrijpende veranderingen in je werkveld ten gevolge van de coronacrisis.

Studytube Learning & Development Monitor 2023

Uit het tweede hoofdstuk van onze jaarlijkse Learning & Development Monitor, blijkt dat bij veel organisaties het leerbudget grotendeels niet wordt uitgegeven, terwijl het beschikbare budget wel omhoog gaat. Meer weten?

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.