Slim bezig: zo vraag je de SLIM-subsidie aan voor leren & ontwikkelen in het mkb
Geen tijd? Geen middelen? Maar toch aan de slag met leren & ontwikkelen in het mkb? Dankzij de SLIM-subsidie is het nu mogelijk! Deze subsidie is er om je te helpen groeien zonder je budget te laten exploderen. Maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe je deze optimaal aanvraagt en benut. Je ontdekt het in dit artikel.
Wat is de SLIM-subsidie?
Laten we beginnen met het basisprincipe. De SLIM-subsidie (Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen) is een financiële duw in de rug voor mkb-bedrijven die hun personeel willen bijscholen en ontwikkelen. Het doel? Jouw bedrijf en je medewerkers naar een hoger niveau tillen.
De subsidie kan worden gebruikt voor verschillende activiteiten, zoals het opstellen van een leerbeleid, het ontwikkelen van leerplatforms, het implementeren van leermethoden en het verbeteren van de algehele leerinfrastructuur. Zo kun je hoogwaardige leerervaringen bieden aan je medewerkers, waardoor ze enthousiast aan de slag gaan.
Direct aan de slag met jouw kosteloze aanvraag via Studytube?
Ga snel naar ons aanvraagformulier!
Wie kan er gebruik van maken?
Als je een ondernemer in het mkb bent, met een paar werknemers of meer, dan is dit waarschijnlijk interessant voor jou. De subsidie is er voor zowel profit als non-profit organisaties. Je moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. Zo mag je onderneming niet meer dan 250 medewerkers tellen, dien je minder dan 50 miljoen omzet te genereren en heb je niet meer dan 43 miljoen balanstotaal.
Benieuwd hoe BF Global de SLIM-subsidie benutte voor een succesvol online leerplatform? Bekijk dan nu de replay van het webinar 'Future-ready met SLIM-subsidie: Het succesverhaal van BF Global'.
Wanneer kun je de SLIM-subsidie aanvragen?
De overheid stelt de subsidieaanvragen voor de SLIM-regeling twee keer per jaar open: in september en maart. Alleen gedurende deze twee maanden kun je jouw aanvraag indienen.
Het subsidiebedrag bedraagt maximaal 25.000 euro en bedrijven hebben 12 maanden de tijd om hun plan uit te voeren.
Hoe werkt het aanvragen van de SLIM-subsidie?
Het volgende beknopte stappenplan leidt je door het proces:
- Check of je in aanmerking komt: Voordat je begint, moet je zeker weten dat je aan de criteria voldoet. Dit betekent onder andere dat je genoeg wil investeren in de ontwikkeling van je personeel.
- Bepaal je behoeften: Bedenk wat je precies wilt bereiken met de subsidie. Wil je trainingen opzetten, loopbaanbegeleiding bieden of misschien e-learningmodules ontwikkelen? Schrijf op wat je verwachtingen zijn en informeer naar de haalbaarheid van jouw plannen.
- Zoek een geschikt platform en/of goede opleider: Je moet samenwerken met een externe opleider, zoals een leerplatform, trainingsbureau of opleidingsinstituut. Zorg ervoor dat ze gecertificeerd zijn en ervaring hebben met SLIM-subsidieaanvragen. Studytube werkt hiervoor samen met De Breed & Partners, een expert in subsidieaanvragen die je kan ondersteunen bij de aanvraagprocedure.
- Vraag de subsidie aan: Ga naar de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en volg de aanvraagprocedure. Het kan een beetje papierwerk zijn, maar het is de moeite waard.
- Voer het plan uit: Als je de subsidie hebt gekregen, is het tijd om je plan uit te voeren. Zorg ervoor dat je alle trainingen en ontwikkelingsactiviteiten goed documenteert.
- Dien een verslag in: Na afloop moet je een verslag indienen om aan te tonen dat je het geld goed hebt besteed en je doelen hebt bereikt.
Kan ik met de SLIM-subsidie gebruikmaken van het Studytube-leerplatform?
Jazeker! Social Deal heeft bijvoorbeeld een Studytube-leerplatform opgezet met meer dan duizend verschillende cursussen en trainingen, variërend van persoonlijke ontwikkeling tot digitale vaardigheden. En ze hebben specifieke leertrajecten gecreëerd voor afdelingen, waaronder klantgerichte afdelingen, waardoor medewerkers gemotiveerd en betrokken blijven.
Dit is behalve een bijzonder effectieve manier om je medewerkers voor hun ontwikkeling te stimuleren, ook een handige manier om het totaaloverzicht te behouden van al je investeringen en resultaten. Je kunt alle inkopen en activiteiten hiermee namelijk op een plek regelen en bijhouden en hier handige rapportages uitdraaien voor het verslag.
Om in aanmerking te komen voor SLIM-subsidie dient je aanvraag te voldoen aan diverse kwaliteitseisen. Daarom helpt Studytube je graag door je aanvraag kosteloos (t.w.v. € 500,-) voor jouw organisatie te doen. Met ons succesvolle track-record op het gebied van SLIM-subsidieaanvragen, kunnen wij je helpen om je subsidie correct en tijdig aan te vragen, zodat je zo min mogelijk belast wordt met administratieve lasten.
Direct aan de slag? Jouw kosteloze aanvraag start hier!
Waar vind ik meer informatie?
Op de website van de Rijksoverheid vind je alle details over de SLIM-subsidie, inclusief de voorwaarden, deadlines en formulieren die je nodig hebt. En op onze eigen site vind je ook hoe je de subsidie kosteloos kunt aanvragen via Studytube!
Je kunt nu ook direct het webinar ‘Kickstart leren & ontwikkelen met de SLIM-subsidie’ terugkijken. Hierin leggen Mark van Dijk, Consultant innovatiefinanciering bij De Breed & Partners, en Farzad Henareh, Commercieel Directeur (CCO) bij Studytube, je haarfijn uit hoe alles werkt en hoe je met de SLIM-regeling kunt profiteren van je eigen leerplatform.
Kijk nu het webinar ‘Kickstart leren & ontwikkelen met de SLIM-subsidie’ terug!