Twee opleiders aan het woord: hoe helpen zij Nederland online leren?

Twee opleiders aan het woord over hoe zij in tijden als deze – werkend vanuit huis – Nederland stimuleren te blijven leren. Lees hoe Performance Matters en Jobtraining hun trainingen nu online en virtueel aanbieden.

Performance Matters biedt consultancy, trainingen en coaching aan voor alle onderdelen van een organisatie. Zij boden al een mix van unieke leervormen aan rondom eigenaarschap en resultaatgerichtheid; waaronder boeken, een eigenaarschap-game, een eigenaarschap-scan, muziekvoorstellingen en workshops en trainingen.

Met de komst van Corona zijn zij direct met alle trainingen en coaching online gegaan en dit bevalt zo goed dat ze dit ook doorzetten wanneer de maatregelen versoepeld worden.

Hoe kun je je als opleider online onderscheiden vragen wij Bas Pons van Performance Matters. ‘’Wij bieden ons volledige aanbod online aan inclusief een kennismaking met ons gedachtegoed in de vorm van een online ‘Proeverij’. De proeverij (webinar) is een online kennismaking met hoe je eigenaarschap en resultaatgerichtheid bij anderen ontwikkelt.’’

De inhoud van de trainingen hebben als focus het versterken van de combinatie: resultaatgerichtheid, eigenaarschap én leervermogen. Hoe kun je ook in deze tijden, werkend vanuit huis, jezelf en anderen hierop (blijven) sturen en coachen? Hoe doe je dat effectief? Hoe kun je de ander laten schitteren en de resultaten halen die ertoe doen?

Ook kun je bij Performance Matters meedoen aan een live-game wat zorgt voor een actieve kennismaking met eigenaarschap en de cursist op een speelse manier laat leren. ‘’Medewerkers nemen in meerdere teams deel aan een aantal spelrondes over dit thema. Ze worden geïnformeerd en krijgen allerlei opdrachten, waarmee ze als team punten kunnen verdienen. Aan het einde van de dag volgt een prijsuitreiking en vullen de deelnemers een persoonlijke leerkaart in met concrete acties om het geleerde toe te passen in de praktijk.’’ Aldus Bas Pons, Performance Matters.

Jobtraining grijpt deze ‘corona-periode’ aan om onderzoek te doen. Waarom willen mensen zich nu juist ontwikkelen of waarom juist niet? Lees hier de uitkomsten.

Jobtraining heeft daarbij een online (virtueel) trainingsaanbod samengesteld dat aansluit bij de behoefte van veel thuiswerkers op dit moment:

  • Grip: het geheim van slim werken, training bij de bestseller Grip van Rick Pastoor 
  • Rust in je kop: mindful werken door timemanagement en focus 
  • Talent at work: ontdek en versterk jouw unieke talenten 
  • Life design: leer jezelf kennen voor meer voldoening in je werk en leven 
  • Innovative thinking: Creatief en disruptief denken voor baanbrekende ideeën 

‘Wij hebben contact opgenomen met (oud) deelnemers aan onze trainingen, om te horen waar zij op dit moment behoefte aan hebben qua onderwerpen. Wij maken het graag mogelijk om je juist in deze tijd te ontwikkelen. Of je dat doet en waarin, die keuze is aan jou’ Brigitta Lops, Jobtraining.

Deze aanpak sluit aan bij die visie van Jobtraining; One life. Own it.

 Het leven is geen generale repetitie. Dus pak je verantwoordelijkheid en maak er het mooiste leven van dat je kunt leiden, juist in deze uitdagende tijd. Jobtraining helpt graag hierbij door je de vaardigheden te laten ontwikkelen om juist nu positieve veranderingen in gang te zetten. En je de positieve mindset mee te geven om met de huidige situatie om te gaan’ Brigitta Lops, Jobtraining.

Wil je bijvoorbeeld meer rust in je hoofd en meer grip thuiswerken? Of heb je behoefte aan coaching omtrent leiderschap? Bekijk het aanbod van Jobtraining en Performance Matters op Studytube.

L&D Monitor 2024: Leren in eigen tijd of tijd van de baas?

50% van werkgevers verwacht dat je leert in eigen tijd, maar medewerkers zien dat anders. Ontdek in de L&D Monitor 2024 de kloof tussen verwachtingen en de realiteit en hoe AI leren persoonlijker en effectiever maakt. Bereid je voor op de toekomst van leren.

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.