Vakmensen van Vink Bouw aan het overleggen

Uitdaging: hoe help je je vakmensen om zich te ontwikkelen?

Vink Bouw heeft in een paar jaar tijd een flinke ontwikkeling doorgemaakt: het bedrijf is gegroeid naar 120 werknemers, meer dan een verdubbeling. Bovendien is het steeds meer het gehele bouwproces op zich gaan nemen, van initiatief tot realisatie. Ze noemen zich daarom geen aannemer meer, maar ondernemende bouwer.

“We hebben altijd veel aandacht gehad voor de ontwikkeling van onze mensen. Maar door deze transitie merkten we al helemaal hoe belangrijk het is dat mensen kunnen bijleren en hun blik verruimen,” zegt Patrick Immerzeel, directeur en mede-eigenaar. “Als je ook in de toekomst wil blijven groeien, is de ontwikkeling van je mensen het allerbelangrijkst.”

Vakmensen van Vink Bouw aan het overleggenMaar die verandering bewerkstelligen is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor medewerkers op kantoor van een bouworganisatie is er veel tijdsdruk en een sterke focus op productiviteit en resultaat. Op de bouwplaats ziet de waan van de dag er heel anders uit dan op kantoor, maar ook daar moeten de medewerkers getraind worden op het gebied van bijvoorbeeld veiligheid of nieuwe design protocollen, zoals BIM.

Kortom, bij een bouworganisatie zijn er veel verschillende mensen met ontzettend divers werk bezig. De grote vraag is: hoe krijg je al deze typen medewerkers zover dat ze structureel gaan investeren in hun eigen ontwikkeling? Want van bouwvakker tot engineer, iedereen móet bijblijven en zich ontwikkelen.

Benieuwd hoe Vink Bouw omgaat met bovenstaande uitdagingen? Download de klantcase en bekijk de oplossingen en de resultaten.

L&D Monitor 2024: Leren in eigen tijd of tijd van de baas?

50% van werkgevers verwacht dat je leert in eigen tijd, maar medewerkers zien dat anders. Ontdek in de L&D Monitor 2024 de kloof tussen verwachtingen en de realiteit en hoe AI leren persoonlijker en effectiever maakt. Bereid je voor op de toekomst van leren.

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.