Banner NL Leert Door Studytube

Al meer dan 1.500 aanmeldingen voor ‘NL Leert Door’ via Studytube

Al ruim 1.500 mensen hebben zich in enkele weken tijd via Studytube aangemeld voor een gratis loopbaanadvies binnen de regeling van de Rijksoverheid "NL Leert Door". Bijna 60% van de aanmelders heeft al een baan, terwijl 27% de loopbaanbegeleiding wil gebruiken bij hun zoektocht naar werk. Uit de aanmeldingen blijkt dat er ook veel zorg en onzekerheid is onder mensen die nog wel een baan hebben.

"Dat door de crisis mensen echt worden geraakt, is duidelijk als je de intakes leest van de mensen die zich voor de 'NL Leert Door'-regeling bij ons hebben aangemeld," aldus Huub van Zwieten, directeur bij TalentFirst Nederland BV en partner van Studytube. "Er is veel leed, onzekerheid, zorg. Deze regeling komt daarom echt als geroepen voor velen. En wat super dat wij ze daarin nu op grote schaal kunnen ondersteunen."

Helpende hand bieden

Als B2B-speler heeft alles-in-één-leerplatform Studytube alleen bedrijven en organisaties als klant. Toch wil het in deze coronacrisis ook een helpende hand bieden aan mensen die niet bij één van hun opdrachtgevers werken. Eerder lanceerde Studytube al de Learn Together Academy, waar heel Nederland gratis gebruik kon maken van honderden online trainingen en microlearnings op hun leerplatform. Er volgden meer dan 25.000 inschrijvingen.

"We staan in Nederland nu en de komende periode voor een grote opgave," zegt Homam Karimi, CEO van Studytube. "Veel mensen moeten omgeschoold worden of bijleren om fit te blijven op de arbeidsmarkt. Gelukkig komt de overheid met geld en regelingen. 'NL Leert Door' is daar het begin van. Wij willen de helpende hand bieden door bijvoorbeeld het laagdrempelig ontsluiten van deze gratis loopbaanadviezen."

Schaalbaarheid sleutel voor corona-omscholing

Op dit moment maken meer dan 200 organisaties met in totaal zo'n 500.000 medewerkers gebruik van Studytube. Daar kunnen ze ongeveer 50.000 leerinterventies volgen, van online microlearnings en vaardigheidstrainingen tot klassikale trainingen bij één van de ruim 1.000 aangesloten opleiders.

"Geld klaarzetten in regelingen is goed maar niet genoeg," vult Karimi aan. "Het gaat ook om hoe je leren en omscholen laagdrempelig, aantrekkelijk en schaalbaar aanbiedt. Juist daar hebben wij veel ervaring mee. Dankzij onze innovatieve technologie kunnen we grote aantallen tegelijk aan. Die schaalbaarheid wordt één van de sleutelfactoren voor succesvolle corona-omscholing. We delen onze kennis en expertise graag om Nederland te helpen in deze uitdagende tijd."

De Rijksoverheid heeft €14 miljoen vrijgemaakt om aan 20.000 mensen persoonlijk loopbaanadvies ter waarde van €700,- te verstrekken. Deze regeling, "NL Leert Door" genaamd, moet zowel werkzoekenden als werknemers meer inzicht bieden in hun talenten en competenties. Met die waardevolle kennis kunnen zij zich voorbereiden op de ingrijpende veranderingen in hun werkveld ten gevolge van de coronacrisis. In samenwerking met acht partners (o.a. TalentFirst, Hofland Advies en EA-Coaching) koppelt Studytube deelnemers aan een professionele loopbaancoach, die een persoonlijk adviestraject start – inclusief een arbeidsmarktscan, coaching en een ontwikkelplan.

L&D Monitor 2024: Leren in eigen tijd of tijd van de baas?

50% van werkgevers verwacht dat je leert in eigen tijd, maar medewerkers zien dat anders. Ontdek in de L&D Monitor 2024 de kloof tussen verwachtingen en de realiteit en hoe AI leren persoonlijker en effectiever maakt. Bereid je voor op de toekomst van leren.

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.