hogeschool

ROC Midden Nederland maakt blended learning mogelijk met Studytube

ROC Midden Nederland maakt sinds kort gebruik van Studytube. Alle 1.800 docenten en medewerkers van het regionale opleidingscentrum hebben nu via het leerplatform toegang tot een uitgebreid aanbod van online, klassikale en blended opleidingen. Onder ROC Midden Nederland vallen dertien mbo-colleges, voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo) en bedrijfsopleidingen in de provincie Utrecht. Met Studytube wil het ROC een stap zetten in de richting van een leven lang leren.

Een centraal leerplatform

“In onze lessen maken we al langer gebruik van digitale didactiek, maar de opleidingen voor onze eigen medewerkers vonden tot voor kort nog vooral klassikaal plaats. Met Studytube hebben we een centrale omgeving die voor elke medewerker een handig overzicht biedt van alle beschikbare opleidingen”, aldus Esmeralda Francino, Manager HRD en strategisch P&O-partner bij ROC Midden Nederland. “Daarnaast merken we dat onze medewerkers het steeds belangrijker vinden om zelf te kiezen wanneer ze een training volgen.”

Via het leerplatform kunnen medewerkers zich inschrijven voor diverse trainingen bij een van de duizend opleiders die bij Studytube zijn aangesloten, maar ook voor de opleidingen die het ROC zelf aanbiedt aan medewerkers. Zo organiseert de onderwijsinstelling regelmatig leernetwerkbijeenkomsten. Daarin kunnen vakleerkrachten die actief zijn bij verschillende scholen kennis bijspijkeren en met elkaar in gesprek over ontwikkelingen in hun vakgebied.

Een leven lang leren

“We vinden dat het onderdeel is van goed werkgeverschap om medewerkers de mogelijkheid te geven om een leven lang te leren”, aldus Francino. “Leren zit in het hart van onze organisatie en we vinden het daarom belangrijk dat we dit ook stimuleren bij onze eigen mensen. In Studytube vonden we wat we zochten in een leerplatform; niet alleen omdat we een combinatie kunnen maken van onze eigen opleidingen en de complete leerbibliotheek van Studytube, maar ook vanwege de persoonlijke begeleiding die we hebben gekregen bij de implementatie.”

Studytube wordt in april officieel in gebruik genomen, tijdens een van de jaarlijkse centrale leerdagen van ROC Midden Nederland.

L&D Monitor 2024: Leren in eigen tijd of tijd van de baas?

50% van werkgevers verwacht dat je leert in eigen tijd, maar medewerkers zien dat anders. Ontdek in de L&D Monitor 2024 de kloof tussen verwachtingen en de realiteit en hoe AI leren persoonlijker en effectiever maakt. Bereid je voor op de toekomst van leren.

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.