vanwijnen-01-01

Van Wijnen Noord bouwt aan haar toekomst met Studytube's leerplatform

Vandaag lanceert bouwbedrijf Van Wijnen hun nieuwe digitale leerplatform van Studytube. Dit platform biedt hun medewerkers toegang tot organisatiespecifiek ontwikkelingsmateriaal en een generieke e-learning bibliotheek met trainingen en microlearnings. Ook kunnen werknemers nu klassikale trainingen zoeken en boeken.

Aan de 150 leidinggevenden van Van Wijnen Noord de eer om af te trappen met leren via dit digitale leerplatform. Voor hen is een speciaal leertraject ingericht met als doel het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten in een veranderende, toekomstbestendige organisatie. Vervolgens krijgen nog eens 350 medewerkers toegang tot het ontwikkelingsplatform en kunnen ook zij trainingen volgen en aanvragen via Studytube.

De dienstverlenende aannemer

De tijd van de traditionele aannemer heeft Van Wijnen achter zich gelaten. In plaats daarvan is het bouwbedrijf tegenwoordig een brede dienstverlener die concepten bedenkt en verkoopt, beheert en onderhoudt. Dat alles kan natuurlijk niet zonder medewerkers mee te nemen in de nieuwe manier van werken. Nieuwe businessmodellen vragen van medewerkers dat zij nieuwe kennis en vaardigheden opdoen.

"Van Wijnen stimuleert sowieso vanuit goed werkgeverschap dat medewerkers zich blijven ontwikkelen en doorgroeien. Maar om als bouwbedrijf in de toekomst bestaansrecht te houden, is het ook nodig dat medewerkers continu blijven bijleren," zegt Manager Learning & Development Danny Buma.

Eén centrale plek voor alle scholing en certificaten

Met de alles-in-één-leeroplossing van Studytube biedt Van Wijnen alle training, opleiding en (verplichte) veiligheidscertificaten aan op een centrale plek in de organisatie. Dat maakt het voor alle medewerkers laagdrempelig om een training te volgen en voor de HR-afdeling een stuk makkelijker om de juiste leerstof aan te bieden aan degenen die dat nodig hebben.

Van Wijnen wil met Studytube's leeroplossing op korte termijn leren en ontwikkelen efficiënter faciliteren. Op de middellange termijn werkt Van Wijnen dankzij deze investering aan een toekomstbestendige organisatie, met duurzaam inzetbare medewerkers.

Studytube Learning & Development Monitor 2023

Uit het tweede hoofdstuk van onze jaarlijkse Learning & Development Monitor, blijkt dat bij veel organisaties het leerbudget grotendeels niet wordt uitgegeven, terwijl het beschikbare budget wel omhoog gaat. Meer weten?

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.