Verdane investeert € 10 miljoen in Studytube

Het Nederlandse online leerplatform Studytube ontvangt een investering van 10 miljoen euro van Verdane, de Noorse investeringsmaatschappij die succesvolle tech-bedrijven helpt met verder groeien.

Daarmee krijgt Verdane een substantieel minderheidsbelang in Studytube. "Met deze investering en met onze partnership met Verdane kunnen we onze ambitie om een Europese topspeler te worden in de Learning & Development markt realiseren," aldus Homam Karimi, CEO van Studytube.

Alles-in-één-leerplatform

Studytube biedt bedrijven en overheden een alles-in-één-leerplatform. De technologie stelt organisaties in staat om zelf trainingen samen te stellen, intern aan te bieden en om externe trainingen (zowel offline als online) voor hun medewerkers te ontsluiten in een eigen online academy; alles op een inspirerende en gebruiksvriendelijke manier. Bovendien brengt het leerplatform van Studytube de ontwikkeling van medewerkers in kaart: het wordt inzichtelijk of medewerkers bijvoorbeeld de juist trainingen volgen of verplichte certificaten hebben behaald.

Leeraanbod vinden en geautomatiseerd inkopen

Studytube is niet alleen een SaaS-platform, maar functioneert ook als een opleidingsintermediair en biedt een inspiratievolle zoek- en boekomgeving voor (online) trainingen en ander leeraanbod. Studytube heeft het volledige inkoopproces bij ruim 1.000 opleiders geautomatiseerd. Zo bespaart het platform organisaties veel tijd die normaliter gaat zitten in het zoeken, boeken, coördineren, factureren en evalueren van trainingen en opleidingen. Bovendien kunnen organisaties niet alleen precies het juiste leeraanbod vinden, maar ook voor een betere prijs aanschaffen: Studytube realiseert namelijk inkoopkortingen bij de aangesloten aanbieders van leercontent, zoals LOI, NIMA of De Baak.

Via het Studytube platform is in 2020 voor zo'n 10 miljoen euro aan trainingen geboekt, waarbij klanten cumulatief ruim 1 miljoen euro aan inkoopkorting ontvingen. Studytube realiseerde naar eigen zeggen de afgelopen 4 jaar een omzetgroei van 755 procent.

Op dit moment maken meer dan 200 organisaties met in totaal zo'n 500.000 medewerkers gebruik van Studytube. Klanten zijn onder andere VolkerWessels, Manpower, ASR, Adecco en tal van gemeenten.

Strategische samenwerking

Homam Karimi, CEO van Studytube: "Onze exponentiële groei willen we graag voortzetten. Verdane investeert in meer dan 40 tech bedrijven, waaronder ook een aantal Human Capital Management softwarebedrijven. Daar kunnen we veel van leren. Daarnaast halen we met Verdane een kapitaalkrachtige partner aan boord, waarmee we toegang hebben tot opvolgende investeringen voor bijvoorbeeld acquisities."

Ontwikkeling van medewerkers

Iikka Moilanen, verantwoordelijk voor de investering in Studytube bij Verdane: "Studytube heeft met innovatieve technologie en een sterke propositie tot nu toe prachtige groeicijfers laten zien in Nederland. Bedrijven hebben nu meer dan ooit de behoefte om bij de tijd te blijven en de beste manier daarvoor is om te investeren in ontwikkeling van medewerkers."

L&D Monitor 2024: Leren in eigen tijd of tijd van de baas?

50% van werkgevers verwacht dat je leert in eigen tijd, maar medewerkers zien dat anders. Ontdek in de L&D Monitor 2024 de kloof tussen verwachtingen en de realiteit en hoe AI leren persoonlijker en effectiever maakt. Bereid je voor op de toekomst van leren.

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.