Laptop_zoeken_training

Bol.com stimuleert ontwikkeling medewerkers door inzet Studytube

Webwinkel bol.com kiest voor Studytube als centraal leerplatform voor zijn medewerkers. Het bedrijf wil het opleidingsaanbod voor de ruim 1.800 medewerkers naar een hoger niveau tillen en ervoor zorgen dat het leeraanbod voor alle medewerkers toegankelijk is.

Meer focus op L&D

Per januari 2020 kunnen alle medewerkers van bol.com middels het platform van Studytube opleidingen, (interne) trainingen en microlearnings volgen. Voorheen bood de webwinkel al actief trainingen aan voor medewerkers via interne kanalen.

Vanwege de aanhoudende groei van de organisatie en de toenemende focus op Learning & Development (L&D) wil bol.com een schaalbaar en compleet leerplatform inzetten om medewerkers verder te begeleiden in hun ontwikkeling.

"De belangrijkste reden om de samenwerking met Studytube aan te gaan is om enerzijds het vinden en boeken van trainingen te vergemakkelijken voor onze medewerkers en anderzijds de workload achter de schermen te verminderen," aldus Claartje Jozephs, Manager L&D bij bol.com. "Ons personeelsbestand blijft groeien en we merken dat er steeds vaker gebruik wordt gemaakt van de aangeboden trainingen. Met het leerplatform van Studytube maken we het medewerkers makkelijker om passende trainingen te vinden en te volgen. Maar ook de personalisatie-mogelijkheden en het uitgebreide aanbod van externe opleiders zijn belangrijke redenen voor ons geweest om voor Studytube te kiezen."

Intuïtief en inspirerend

Bol.com zet al langere tijd in op een agile journey, wat inhoudt dat teams zo autonoom mogelijk werken. Hier voegt het bedrijf nu een professionalisering op het gebied van L&D aan toe.

"Ons streven is om van het leerplatform een platform te maken dat gedragen wordt binnen de organisatie. Dat kan als de gebruikerservaring goed is," aldus Jozephs. "En op dat gebied is Studytube sterk. Het is een platform dat intuïtief werkt en hierdoor worden medewerkers gestimuleerd om op ontdekking te gaan."

Interne en externe kennis

Studytube biedt bol.com een compleet leerplatform waar niet alleen het eigen trainingsaanbod van bol.com wordt opgenomen, maar waar ook de trainingen van externe aanbieders te volgen zijn. "Zo kunnen onze medewerkers continu werken aan hun kennis, soft skills en doelen, die aansluiten bij hun rol binnen bol.com," zegt Jozephs.

Na een uitgebreid selectietraject koos bol.com voor Studytube. "Studytube biedt een compleet leerplatform aan waarmee we het leren binnen organisaties optimaal faciliteren en stimuleren," aldus Homam Karimi, CEO van Studytube. "Een divers en relevant leeraanbod, een goede gebruikerservaring en het bieden van de juiste expertise en begeleiding staan bij ons voorop – zowel voor de L&D-managers als eindgebruikers. We kijken ernaar uit om samen met hen het volledig potentieel van de medewerkers te benutten."

Heb je de Learning & Development Monitor 2023 All-star-editie al gelezen?

De belangrijkste L&D-trends gebundeld in één rapport. Ontdek de grootste leerdrempels, waar we willen leren en belangrijke verschillen tussen sectoren. Nu met extra onderzoeksdata én een voorwoord van Prof. Dr. Nick van Dam.

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.