Hoe ingenieursbedrijf Aveco de Bondt haar medewerkers duurzaam inzetbaar houdt

“Een medewerker die niet ontwikkelt hoeft vandaag geen probleem te hebben. Maar in de toekomst is diegene misschien niet meer inzetbaar”. Dit zegt Ronald Pruisscher, Human Resource Manager bij Aveco de Bondt. 

Bij ingenieursbedrijf Aveco de Bondt is 95% van de medewerkers hoogopgeleid (HBO of WO). Alle medewerkers moeten zich gedurende hun loopbaan verder ontwikkelen om bij te blijven op hun vakgebied. Het ingenieursbedrijf ging op zoek naar een manier om ontwikkeling te faciliteren en zo een duurzaam inzetbaar medewerkersbestand te waarborgen.

De volgende uitdagingen speelden daarbij een rol:

 • Verschillende leerbehoeften:
  Medewerkers willen/moeten zich ontwikkelen op het gebied van hun eigen vak, vaardigheden of organisatiespecifiek.
 • Kunnen monitoren en sturen:
  HR wil kunnen sturen en monitoren wie wat leert. Bijvoorbeeld door geselecteerde medewerkers of teams een bepaalde training aan te bieden en zicht te houden op de voortgang.
 • War on Talent:
  Wat kan Aveco de Bondt doen om een sterk werkgeversmerk te bouwen en medior en senior ingenieurs aan te trekken en te behouden?
 • Onboarding nieuwe medewerkers:
  Nieuwe medewerkers snel hun weg laten vinden binnen de organisatie, zodat ze snel toegevoegde waarde kunnen bieden en zich thuis voelen.

Medewerker Aveco de Bondt doet dijkinspectie

Medewerker Aveco de Bondt doet dijkinspectie

De oplossing: een online academy
Inmiddels heeft Aveco de Bondt een overkoepelende oplossing gevonden om haar medewerkers duurzaam inzetbaar te houden: de online academy van Studytube. 

In de klantcase lees je hier meer over, én wat de resultaten zijn het eerste jaar na implementatie (tipje van de sluier: al 20.000 leerminuten!).