Hoe ingenieursbedrijf Aveco de Bondt haar medewerkers duurzaam inzetbaar houdt

Bij ingenieursbedrijf Aveco de Bondt is 95% van de medewerkers hoogopgeleid (HBO of WO). Alle medewerkers moeten zich gedurende hun loopbaan verder ontwikkelen om bij te blijven met de ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Het ingenieursbedrijf ging dus op zoek naar een manier om ontwikkeling te faciliteren en zo een duurzaam inzetbaar medewerkersbestand te waarborgen.

Uitdagingen

"Een medewerker die niet ontwikkelt hoeft vandaag geen probleem te hebben. Maar in de toekomst is hij of zij misschien niet meer inzetbaar," aldus Ronald Pruisscher, Human Resource Manager bij Aveco de Bondt.

Om dat probleem aan te pakken, bracht het bedrijf de volgende uitdagingen in kaart:

 • Verschillende leerbehoeften:
  Medewerkers willen/moeten zich ontwikkelen op het gebied van hun eigen vak, vaardigheden of organisatiespecifiek.
 • Monitoring en sturing:
  HR wil sturen en monitoren wie wat leert, bijvoorbeeld door geselecteerde medewerkers of teams een bepaalde training aan te bieden en zicht te houden op de voortgang.
 • War on Talent:
  Wat kan Aveco de Bondt doen om een sterk werkgeversmerk te bouwen en medior en senior ingenieurs aan te trekken en te behouden?
 • Onboarding nieuwe medewerkers:
  Nieuwe medewerkers snel hun weg laten vinden binnen de organisatie, zodat ze snel toegevoegde waarde kunnen bieden en zich thuis voelen.

De oplossing: een online academy

Inmiddels heeft Aveco de Bondt een overkoepelende oplossing gevonden om haar medewerkers duurzaam inzetbaar te houden: de online academy van Studytube.

In hun uitgebreide klantcase, die je hieronder kan downloaden, lees je daar meer over, én wat de resultaten zijn het eerste jaar na implementatie - tipje van de sluier: al 20.000 leerminuten!

L&D Monitor 2024: Leren in eigen tijd of tijd van de baas?

50% van werkgevers verwacht dat je leert in eigen tijd, maar medewerkers zien dat anders. Ontdek in de L&D Monitor 2024 de kloof tussen verwachtingen en de realiteit en hoe AI leren persoonlijker en effectiever maakt. Bereid je voor op de toekomst van leren.

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.