Studytube en CINOP starten strategische samenwerking

De ene focust op de innovatie van een leven lang leren bij bedrijven en onderwijs, terwijl de andere het ideale leerplatform heeft om die ambitie te ondersteunen. Dat kon alleen maar een match made in heaven zijn, en nu hebben CINOP en Studytube hun krachten verenigd in een strategische samenwerking.

De nummer één in leren

CINOP is een maatschappelijke onderneming die van Nederland de wereldwijde nummer één wil maken op het gebied van leren, een leven lang. "Wij vinden het belangrijk dat bedrijven en onderwijsinstellingen zo goed mogelijk aan de slag kunnen met een leven lang leren," vertelt Peter Uitdenbogaart, commercieel directeur bij CINOP. "Wij hebben geen winstoogmerk; we willen eraan bijdragen dat iedereen de kans heeft zich te ontwikkelen en mee kan doen in de maatschappij, nu en later. We helpen zowel het bedrijfsleven als het onderwijsveld om samen Nederland op die nummer 1-positie te krijgen."

De actieradius van CINOP strekt zich overigens uit tot ver buiten de Nederlandse grenzen. Zo helpt het bedrijf ook landen waar het beroepsonderwijs nog in de kinderschoenen staat om hun onderwijssystemen te verbeteren.

Studytube als ideaal instrument – voor klanten en intern

"Eén van de belangrijkste redenen om je bestaansrecht te behouden als organisatie is investeren in de ontwikkeling van je mensen," vult Uitdenbogaart aan. "Onze consultants en onderzoekers hebben een passie voor leren, voor complexe vraagstukken op het snijvlak van onderwijs en arbeidsmarkt. Dan willen en moeten we als CINOP zelf ook een lerende organisatie zijn."

Om hun missie nog meer structuur en concrete invulling te geven, had CINOP een leerplatform nodig. Dat vonden ze bij Studytube, aantrekkelijk dankzij de combinatie van een online leeraanbod, klassikale opleidingen en de mogelijkheid om zelf content te creëren in de auteurstool.

"Wij vinden het heel belangrijk om te leren op je werkplek," aldus Uitdenbogaart, "en daar kan de tooling van Studytube een essentieel onderdeel van zijn, omdat je daar je eigen maatwerk kan creëren. Studytube biedt toegang tot heel veel standaardopleidingen, geeft sturing aan de administratie, en heeft financiële voordelen omdat je korting krijgt bij de aangesloten opleiders. Dat maakt het heel aantrekkelijk om met Studytube samen te werken."

Leercultuur: de koppeling tussen leren en werken

CINOP zet het platform van Studytube niet alleen in binnen het eigen werknemersveld, maar ook bij hun plannen om instellingen en bedrijven naar het hoogste niveau van een leven lang leren te tillen. Om de leercultuur, zowel intern als bij klanten, te promoten en te stimuleren, vertrouwt CINOP op het bewezen effectieve drieledige model: intrinsieke motivatie, gestructureerde sturing en leerinterventies die dicht bij het dagelijkse leven van de medewerker staan.

"Als je een koppeling maakt tussen enerzijds leren en ontwikkelen en anderzijds werken, dan ben je het meest succesvol in het implementeren van dit soort systemen," licht Uitdenbogaart toe. "Als mensen het gevoel krijgen dat het hen gaat helpen in hun dagelijkse werkzaamheden, dan gaan ze het ook gebruiken."

Win-win

De samenwerking is nog pril, maar Uitdenbogaart is ervan overtuigd dat het partnerschap een win-winsituatie kan opleveren voor beide partijen. "Sinds het eerste contact is het een heel plezierige samenwerking geweest; dat spreekt mij heel erg aan. Het is heel mooi dat deze twee partijen – CINOP, dat strategisch bezig is met innovatie op het gebied van een leven lang leren, en Studytube, dat een heel mooi platform heeft – nu bij elkaar komen."

"Het is gewoonweg fantastisch dat Studytube en CINOP elkaar gevonden hebben," besluit Homam Karimi, CEO bij Studytube. "Zij zijn, net als wij, ervan overtuigd dat elk bedrijf en iedere instelling zich zou moeten ontpoppen tot een lerende organisatie op het hoogste niveau. Bij Studytube streven we er elke dag naar om met ons rijke platform hetzelfde doel te bereiken, dus deze samenwerking bevindt zich nu al op de goede weg richting succes. Samen krijgen we lerend Nederland op nummer één."

L&D Monitor 2024: Leren in eigen tijd of tijd van de baas?

50% van werkgevers verwacht dat je leert in eigen tijd, maar medewerkers zien dat anders. Ontdek in de L&D Monitor 2024 de kloof tussen verwachtingen en de realiteit en hoe AI leren persoonlijker en effectiever maakt. Bereid je voor op de toekomst van leren.

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.