5 Trends op het gebied van onboarding

Nieuwe medewerkers wil je met behulp van een gedegen onboarding programma zo snel en goed mogelijk laten landen in je organisatie.

Wat zijn de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van onboarding?

1. De introductie start eerder

Organisaties wachten niet meer tot de eerste dag dat de kandidaat begonnen is, maar beginnen al zodra het aanbod is geaccepteerd. Dit heet preboarding, en het verkleint de kans op information overload op de eerste dag. Nieuwe medewerkers voelen zich door preboarding ook meteen geïnformeerd en betrokken.

2. Van een onboarding event naar een onboarding proces

Waar dat eerder hooguit 2 tot 3 dagen was, kan het onboarding proces tegenwoordig voor hoger opgeleiden wel tot een jaar(!) duren. Het wordt ook steeds meer een unieke ervaring, die de waarden en cultuur van de organisatie laat zien, met aantrekkelijk gepresenteerde informatie.

people_23. Onboarding is méér dan inwerken

Onboarding gaat allang niet meer alleen over de functie van de nieuwe medewerker, maar bevat een veel breder programma over de hele organisatie. Daarnaast is er ook méér dan alleen informatieoverdracht. Sociale integratie via bijvoorbeeld interne netwerken, is steeds belangrijker. Zo krijgt de nieuwe medewerker meteen ook informatie en support van anderen dan alleen van de directe collega’s. Steeds meer bedrijven wijzen de nieuweling een ‘buddy’ toe, die hem of haar helpt bij de eerste meters.

4. Actievere betrokkenheid van senior management

De hogere managers bemoeien zich meer met het inwerken dan voorheen. Waar vroeger vooral HR en – vooruit – de hiring manager zich met de nieuwkomer bemoeiden, is het nu geen uitzondering dat zelfs de CEO hem of haar probeert te motiveren en te inspireren.

5. Onboarding gaat digitaal

Technologie speelt een centrale rol tijdens het onboarden. Er worden online platforms ingericht, en er komen steeds meer leermethodes, van video’s tot blogs en games. Die onboarding programma’s worden ook direct gelinkt aan andere interne opleidings- en ontwikkelingssystemen. Wil je hier meer over weten? Bekijk hoe Studytube organisaties helpt met het digitaliseren van onboarding.

Online platforms houden de voortgang van een nieuwkomer bij, en sturen notificaties naar de betrokkenen als de resultaten achterblijven. Een ander voordeel van digitalisering is het verkleinen van de hoeveelheid papierwerk.